Port of Aalborg

Port of Aalborg

Overvågning af bøjer

Tracking af bøjer i Aalborg Havn via IoT-teknologi


I samarbejde med Xtel, har vi til Aalborg Havn udviklet en løsning, som skal overvåge bøjerne i Limfjorden, som en proaktiv driftsunderstøttelse. Xtel er en Aalborg baseret virksomhed, med speciale i diverse robuste IoT løsninger som denne.


IoTrace og Xtel Wireless har udviklet en IoT-løsning til Aalborg Havn, som skal sikre drift af havnens område ude i vandet.


Udfordringer som manglende lys, bøjer der går løs og enten forsvinder, står forkert, eller bliver påsejlet er ikke bare en dyr fornøjelse for Aalborg Havn, det er også farligt, da lyset i bøjerne skal dirigere de mange skibene gennem Limfjorden.

Sikkert og effektivt arbejde


Som en løsning på problemet, har vi udviklet en robust og vandtæt IoT-enhed, der informerer, hvis bøjen flytter sig, bliver påsejlet eller løber tør for strøm. Enhederne installeres i selve bøjerne, og er koblet op på NB-IoT/LTE-M-netværket, som sikrer den mest optimale dækning, nem opsætning samt lang batterilevetid i op til 10 år.


Gennem forskellige sensorer som position, vibration og strøm, kan løsningen alarmere, når en bøje har rykket sig fri og samtidigt påvise den aktuelle position ved hjælp af en GPS-position. Gennem en strømmåler, informere enheden ligeledes driftspersonalet på Aalborg Havn, når strømniveauet på en bøje nærmer batteriudskiftning. Derved sikres der, at lyset i bøjerne forbliver tændte, uden personalet selv manuelt skal holde øje med dette. Det skal samtidigt resultere i færre påsejlinger på bøjerne i Limfjorden, og i givet fald det sker, hjælpe med evt. erstatningskrav.

Løsningen til flere udfordringer


Foruden måling af strøm, vibration og position, kan enheden også informere om temperatur, fugt, tryk og spænding, som er med til at give essentielle data omkring driften af havnens område i vandet. Løsningen er også brugbar i andre situationer end blot i bøjen, da enheden kan opsamle og videresende data, fra hvor end det er relevant. Derfor er den også aktuel i sjældne anvendte maskiner, da der kan sikres at de fungerer, når de få gange de bruges, er funktionsdygtige.

Teknisk specifikation:


Systemet indeholder blandt andet følgende: 


  • NB-IoT
  • LTE-M
  • Sensorer
  • GPS-Tracker
  • Bluetooth tag
  • Batterioptimering

Skal vi optimere sammen?